Buurtbewoners Warmenhuizen in verzet tegen plan voetpad

Ed Dekker
Warmenhuizen

Veel bewoners van de Krankhoorn verzetten zich tegen het plan van de Dorpsraad Warmenhuizen voor een voetpad tussen de Stationsstraat/Zwartepad en hun buurtje. Zij vrezen extra overlast van uitgaanspubliek.

Massaal bezoeken buurtbewoners maandag 4 juni een bijeenkomst van de dorpsraad. Een brief met bezwaren en dertig handtekeningen is opgesteld.

De dorpsraad ziet de nieuwe verbinding als een veilige route naar de Dorpsstraat voor schoolkinderen uit de Schelphoek. Al eerder was er een plan voor een voetpad. Twintig jaar geleden is dat ingeslikt na bezwaren.

,,Ongelooflijk. Nu wordt het opnieuw geprobeerd”, reageert de 91-jarige Paula Dokter. ,,Wij hebben ons toen fel verzet. Dat gaan wij weer doen.”

Kroegvolk

Buurvrouw Tilly Jonker snapt er niets van. ,,Kroegvolk van het Bolletjescafé en de Coco Bar gebruikt vaak een illegale doorgang van de Krankhoorn, vlak langs particuliere erven. Met luidruchtig en ander storend gedrag. We worden er spuugzat van. Met een voetpad zal de overlast verder toenemen.”

Andere buurtbewoners Els van Westrienen en Vera de Nijs vallen haar bij. De Nijs: ,,Je houdt het niet voor mogelijk wat er ’s avonds en ’s nachts gebeurt vlak naast je huis. Geregeld vinden we er condooms.”

Nieuw verzoek

Volgens voorzitter Theo Zutt heeft de dorpsraad de gemeente al meermalen gevraagd om een voetpad. ,,Bewoners van de Schelphoek hebben opnieuw verzocht om deze verbinding. De gemeente heeft nu een tekening gemaakt en die leggen wij maandagavond voor.”

In zijn ogen blijft de overlast beperkt tot drie dagen per jaar, met de kermis. Volgens bestuurslid Cor Mosch van de dorpsraad wordt de Stationsstraat steeds drukker en onveiliger voor schoolkinderen. Paula Dokter spreekt dat tegen.

Op de tekening loopt het pad door weiland van de gemeente.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.