’Sloop panden Hoogstraat Edam start begin mei’

De Hoogstraat in Edam vlak na de brand.© Archieffoto Ella Tilgenkamp

Jacco van Oostveen
Edam

De sloop van de drie uitgebrande panden in de Hoogstraat in Edam start in de eerste week van mei. Dat meldt wethouder Hans Schütt.

Het is nog niet bekend hoe lang de werkzaamheden in beslag nemen. De panden Hoogstraat 4-8 werden medio november grotendeels verwoest door een grote brand die uitbrak in snackbar Het Edammertje. Niet alleen die zaak, maar ook boekhandel/postkantoor Markee en het voormalige café De Boei gingen door de brand verloren.

De gemeenteraad van Edam-Volendam ging vorige maand akkoord met de aankoop van de drie panden. Door zelf eigenaar te worden van de panden wil de gemeente haast maken met de herontwikkeling van het gebied, waar ook de brandweerkazerne - die achter de slooppanden staat - wordt betrokken. De brandweer verhuist naar een andere locatie in Edam.

De raad wordt op woensdag 25 april geïnformeerd over de verschillende mogelijkheden die er zijn voor herontwikkeling van het gebied. Het college van burgemeester en wethouders wil de raad nadrukkelijk bij het proces betrekken, meldt Hans Schütt. ,,In de themaraad zal er een doorkijkje gegeven worden naar de eerste vervolgstappen en mogelijk worden gediscussieerd over de verschillende opties die op de locatie kunnen worden ontwikkeld: wonen, economisch en maatschappelijk en alle mogelijke combinaties.’’ Het is nog niet bekend welke commerciële partij het gebied gaat ontwikkelen.

De openbaar toegankelijke themaraad in het vergadercentrum aan de Schepenmakersdijk start 19.30 uur.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.