Beroepsonderwijs aan Zee ’zeer zwak’

Beroepsonderwijs aan Zee ’zeer zwak’
© Foto ANP
Den Helder

Beroepsonderwijs aan Zee is volgens de onderwijsinspectie ’zeer zwak’. Bij de vorige controle van de inspectie scoorde de Helderse school nog een voldoende.

De negatieve beoordeling is bij de school hard aangekomen, zo meldt bestuursvoorzitter Reinier de Voogd van Scholen aan Zee. De ouders zijn vrijdag door de school schriftelijk geïnformeerd over de slechte beoordeling. Tevens is er voor hen komende maandag een informatiebijeenkomst waarbij de beoordeling van de inspectie wordt uitgelegd en er een toelichting wordt gegeven op de plannen om van dit negatieve predicaat af te komen.

De negatieve beoordeling heeft betrekking op vmbo basis en kader. De school scoort slecht op veiligheid, onderwijs en kwaliteit. Volgens De Voogd hebben de bijna zeventig leerkrachten van Beroepsonderwijs aan Zee ’verdrietig en teleurgesteld’ gereageerd op het nieuws.

Helemaal als een verrassing komt de slechte beoordeling niet, zo licht De Voogd toe. ,,In het begin van dit schooljaar hebben we zelf een onderzoek laten doen dat vergelijkbaar is met de werkwijze van de inspectie. Daaruit bleek toen al dat we een stevig probleem hadden. Wij hebben hier vervolgens ook zelf de inspectie over geïnformeerd die in maart een eigen onderzoek deed. De conclusie van de inspectie bevestigt het beeld dat wij al hadden. Wij zijn ook al intensief bezig met de noodzakelijke veranderingen. Binnen een jaar willen wij weer een veilige en kwalitatief goede school zijn’’, zegt De Voogd.

Lees verder: Mavo voorbeeld voor zwak VMBO

Lees verder: Commentaar: Beroepsonderwijs aan Zee

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Lees hier de digitale editieVolg ons