Zeker 23 kalfjes omgekomen bij grote schuurbrand in Zwaagdijk-Oost [video]

Internetredactie
ZWAAGDIJK

Bij een grote brand in een stal aan de Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost zijn zaterdagavond voor zover bekend 23 kalfjes omgekomen.

Het aantal dode dieren kan nog oplopen wanneer de afgebrande stal weer toegankelijk is, laat de veiligheidsregio via Twitter weten.

De brandweer heeft een 85 koeien en kalveren in veiligheid gebracht. Sommigen van hen raakten gewond en werden behandeld door een dierenarts.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Er komt veel rook vrij bij de brand en daarom wordt er aangeraden ramen en deuren te sluiten. Brandweerlieden probeerden het vuur met behulp van vier wagens te bestrijden. Omstreeks 20.45 uur gaf de brandweer het sein ’brand meester’ af.

Er is een sloopkraan onderweg zodat brandweerlieden de laatste brandhaarden kunnen bereiken. Het nablussen gaat nog tot laat in de avond duren, laat de veiligheidsregio via Twitter weten.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er raakten voor zover bekend geen mensen gewond. Het woonhuis en de naastgelegen stallen bleven behouden.

Foto’s en video: DNP.nu/ Johan Berga

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen