Tour de Soes weer groter

Richard Zut
Warmenhuizen

Het familiefietsevenement Tour de Soes van Rotaryclub Harenkarspel, dat zondag 1 juli wordt gehouden, heeft er een vierde afdeling bij.

Rotary Schagen haakt aan, nadat Den Helder en Anna Paulowna dit vorig jaar al deden. Naar verwachting stijgt het aantal fietsers hiermee van tweeduizend naar 2500.

Met een groter deelnemersveld rekent pr-man Wilmar van Zutphen (Rotary Harenkarspel) bij deze zestiende aflevering op meer inkomsten. ,,Ik durf geen exacte voorspelling te doen, maar vorig jaar haalden we een recordopbrengst van twintigduizend euro. Geld dat naar rato van het aantal deelnemers door de vier afdelingen verdeeld wordt onder door hen gekozen goede doelen in eigen regio.’’ Van Zutphen is in elk geval blij dat de organisatie geen rekening hoeft te houden met schoolvakanties.

Geen Oranje

,,En ook niet met het WK voetbal, al blijft het zuur: Oranje doet niet mee. Dat scheelt toch. Nu zijn we alleen nog afhankelijk van het weer.’’ De Tour de Soes heeft in elke regio een eigen vertrek- en aankomstplaats. Deelnemers kunnen kiezen uit 15, 30, 60 of 120 kilometer, het gebruik van e-bikes is toegestaan. Van Zuthpen kondigt aan dat de Rotary-afdelingen Alkmaar en Langedijk in 2019 ook willen aansluiten.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.