Auto zakt door ijs in Breezand

© Foto: DNP.NU

Breezand

Een auto is in de nacht van vrijdag op zaterdag door het ijs gezakt nadat die in het water was geraakt langs de Middenweg in Breezand.

Toen de politie, brandweer en een ambulance arriveerden, stond de auto voor ongeveer de helft in het water. De motor deed het nog, evenals de verlichting en de ruitenwisser. Een bestuurder werd echter niet aangetroffen.

Brandweerlieden gingen daarop in waadpakken het water in, maar er werd niemand in de sloot gezien. Agenten hebben daarna sporen aangetroffen waaruit blijkt dat er mensen op de kant zijn geklommen en richting het dorp zijn gelopen.

Een getuige heeft in de omgeving twee mannen met een nat pak gezien. Hij kon verder geen duidelijk beschrijving van het tweetal geven, omdat het donker was.

De auto is van een leasemaatschappij, waardoor niet bekend is wie de auto bestuurde op het moment van het ongeluk.

Toen de auto door de berger uit het water werd getakeld, bleek het om een redelijk nieuw voertuig te gaan. Bij het uit de sloot halen, had de berger veel last van het ijs. De ijsbrokken drukten het portier van de auto zover open dat het volledig vernield werd. Inmiddels was ook de motor uitgevallen.

De leasemaatschappij is door de politie op de hoogte gesteld.

Foto’s: DNP.NU

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.