Bieden en genieten op dorpsveiling Blokker

Van onze verslaggever
Oosterblokker

De dorpsveiling van Oosterblokker bracht vrijdagavond een een mooie avond liefst 26.688 euro op.

Dat betekent dat dit keer de opbrengst van vorig jaar met bijna vier mille is overtroffen. De afslagers Frans Bervoets en Hans Bregman merkten onder meer dat de Blokkerders in het bijzonder warmlopen voor kavels als het aanbod van de vrouwenvereniging EVA: die neemt de kopers komende zomer mee naar het bezoek van een bijzondere indianenstam. Daarnaast trokken de mensen die op de veiling in café De Harmonie af waren gekomen, grif de knip voor een rondleiding door de haven van Amsterdam. Ook de blaaskapel ‘De Bloknoten’ wisten stevig te scoren tijdens de dorpsveiling. Hun aanbod voor een geheel verzorgde Beierse avond - uiteraard met live muziek! - grote pullen bier en bratwurst bleek nogal in trek.

Elke koopje verscheen tijdens deze veiling op de grote beeldschermen in de Harmonie werd er flink geboden op de taarten, workshops, de Keez-middag, of een kookavond aan huis: er werd geboden.

De opbrengst van de Dorpsveiling is dit keer onder meer bestemd voor het onderhoud van de Onze-Lieve-Vrouw Visitatiekerk in het centrum van Oosterblokker.

De veiling werd gehouden voor de Oudervereniging Pancratius, EVA, Cultureel Centrum Pancratius, Historische Vereniging Blokker, Sinterklaascomité, Zonnebloem, Tafeltennisvereniging A-merk, Zingerderwijs, Handbalvereniging Blokker, Stichting Jeugd en Jongeren Oosterblokker, Blaaskapel de Bloknoten en de Parochie.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen