Teleurstellingen knagen aan AZ-spelers

Vanwege de vorst trainde AZ vrijdag op het veld naast het stadion. Ook volgende week worden de trainingen daar afgewerkt.© Foto Theo Brinkman

Theo Brinkman
Alkmaar

Na twee opeenvolgende gelijke spelen op eigen veld is AZ erop gebrand weer eens een thuiswedstrijd te winnen. Dat moet zaterdagavond gebeuren tegen Sparta.

De 2-2 tegen Roda JC en de 0-0 tegen VVV waren teleurstellend. ,,Tegen Roda speelden we een uur goed, maar scoorden we te weinig. Tegen VVV hebben we niet goed gespeeld. Dat knaagt wel bij die jongens. Ze willen het publiek weer wat laten zien’’, zegt trainer John van den Brom.

Door de terugkeer van Teun Koopmeiners - hij ontbrak vorige week tegen NAC omdat hij ziek was - zal AZ tegen Sparta met het vertrouwde elftal spelen. Dat betekent dat Mats Seuntjens weer naar de bank verhuist.

Vraagtekens zijn er wel over de tegenstander. ,,Het is even afwachten hoe Sparta gaat spelen. Vorige week begonnen ze met één spits, maar speelden ze in de tweede helft met twee spitsen, Friday en Kramer. De vraag is of ze nu zo gaan beginnen’’, zegt Van den Brom. ,,Maar welke variant ze ook spelen, wij weten wat we daartegen moeten doen.’’

AZ-Sparta, zaterdag 18.30 uur.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Ouwejan; Midtsjø, Til, Koopmeiners; Jahanbakhsh, Weghorst, Idrissi.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen