’Spullen Rob Scholte door deurwaarder verduisterd’

Rob Scholte (r) en zijn advocaat Benno Friedberg.

Rob Scholte (r) en zijn advocaat Benno Friedberg.© Foto Erna Faust

Delano Weltevreden
Den Helder

Kunstenaar Rob Scholte heeft tegen twee deurwaarders van Van der Meer & Philipsen aangifte gedaan wegens verduistering van zijn persoonlijke eigendommen. Hij wil ook onderzocht hebben welke ambtenaar of bestuurder daarvoor de opdracht gaf.

De aangifte heeft alles te maken met de ontruiming van het Rob Scholte Museum op 17 april.

Lees ook: Advocaten: ’Kunstenaar Rob Scholte moest kapot’

Advocaat Benno Friedberg vertegenwoordigt de kunstenaar: ,,De gemeente had van de rechter toestemming om beslag te leggen op de kunstcollectie. De deurwaarder heeft echter ook de persoonlijke spullen van het gezin in beslag genomen. Dat is strafbaar. Het enige wat het gezin mocht meenemen, waren spullen die zij snel even konden pakken. Zelfs de medische hulpmiddelen van Rob zijn meegenomen. Bij een ontruiming moet je in de gelegenheid worden gesteld om je spullen mee te nemen. Als je ze niet meeneemt, is het een ander verhaal.’’

De gemeente Den Helder is opdrachtgever van de deurwaarder. Scholte heeft de politie gevraagd uit te zoeken welke ambtenaar of bestuurder opdracht heeft gegeven privé-spullen mee te nemen.

Friedberg heeft Scholte vertegenwoordigd in zijn pogingen een Helders pand te kopen om er zijn museum te vestigen.

Het team is uitgebreid met strafrechtspecialisten. De gemeente en het deurwaarderskantoor geven geen inhoudelijke reactie.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.