Amerikaans duo is Loon Lions te machtig

Bemmel

De basketbalsters van Loon Lions zijn verder weggezakt op de ranglijst. De Landsmeerse ploeg ging zaterdag in Bemmel met 69-62 onderuit tegen regerend landskampioen Lekdetec.nl.

Met zes punten uit evenveel duels delen de Landsmeerse vrouwen, die voor de tweede keer op rij een nederlaag leden, de vierde plaats met het Apeldoornse Royal Eagles. Den Helder en Lekdetec hebben vier punten meer en Binnenland heeft twee punten voorsprong op de ploeg van coach Harvey van Stein.

Komende zaterdag is er geen programma, maar op 18 november komt lijstaanvoerder Den Helder naar Indoor Centrum Landsmeer. Dan zit een kwart van de reguliere competitie erop, waarna Lions weer ontmoetingen wachten met de staartploegen Amazone en CTO.

Het zag er zaterdag een tijdlang niet naar uit dat de ploeg van trainer Harvey van Stein averij ging oplopen in Bemmel. Dit ondanks de absentie van Kim Hartman, die met een knieblessure moest toekijken. Een helft lang ging het duel gelijk op. Beide kwarten beëindigde Lions met een nipte voorsprong (17-20 en bij de rust 34-36).

Het verschil werd vervolgens gemaakt door de Amerikaanse speelsters van Lekdetec. Cornelia Fondren en Sarah Curran namen het Gelderse team op sleeptouw. De thuisclub boog de stand om naar 41-36 en hield tot het einde van het derde kwart die marge in stand: 51-45. In het laatste wedstrijddeel slaagde Lions er niet om de score nog een draaglijker aanzien te geven.

Opnieuw was captain Tanya Bröring de topschutter bij de Landsmeerders. De international maakte meer dan de helft van de Landsmeerse punten: 32. Fieke Ligthart scoorde er tien.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.