De Pizzabakkers, Italiaanse pizza’s uit de houtoven en prosecco

De Pizzabakkers, Italiaanse pizza’s uit de houtoven en prosecco
Joke en Vincent Calonaci in hun restaurant De Pizzabakkers.
© Foto: Wim Egas
Zaandam

Onder een beter gesternte dan vandaag hadden Joke en Vincent niet kunnen starten met hun pizza’s & prosecco. In het pand van eerder De Buurman en later De Buurjongen is nu De Pizzabakkers gevestigd. Hoofdgerecht is pizza, Romaanse pizza, vers uit de houtoven. En omdat pizza hier geen armeluisvoer is, past daar prima een glas prosecco bij.

Joke en Vincent Calonaci hebben hun sporen verdiend in de Italiaanse delicatessen en klassieke gerechten. Op de Lindengracht in Amsterdam begonnen ze eerst hun Italiaanse delicatessenwinkel; Mama Rosetta. ,,Mensen vonden het zo lekker ruiken, dat ze vroegen of ze ook konden eten. Dat werd eerst één tafeltje, later twee, maar dat lag best wel moeilijk, zonder echte horecavergunning. Zo zijn we in Amsterdam ons eigen restaurant Rosetta’s Kitchen begonnen, vernoemd naar de oma van Vincent.’’

Daar komen de aspiraties in een stroomversnelling. ,,Vanuit ons eigen restaurant kwamen we de formule De Pizzabakkers tegen en dat zag er heel goed uit. Goede organisatie, goede spullen en mooie producten. En die combinatie met prosecco, dat sprak ons wel aan. Later hoorden we, dat er franchisers werden gezocht en zijn we gaan praten.’’

Dat het tweetal wonend in Amsterdam juist Zaandam uitkoos is voor hen zelf een logische stap. ,,Je bent in twaalf minuten van Amsterdam CS naar Zaandam-centrum. Dan ga je hier eens een keer winkelen. Je blijft een hapje eten en dan ben je verkocht. Zo ging het bij ons. Het is hier allemaal heel gemoedelijk met alle ruimte voor een echt pizzarestaurant. Een prima plek voor ons. Vooral ook omdat we van donderdag tot en met zondag al vanaf 12 uur open zijn en je ook goed kunt lunchen of borrelen.’’

De Calonaci’s zijn blij met de opvallende indeling van het pand met een keuken in het souterrain, bereikbaar vanachter de vroegere bar. ,,We bereiden daar alle ingrediënten en gerechten voor. Vanuit de koude keuken gaat het zo op tafel of in de houtoven. De pizza’s die wij maken zijn zogenoemde Romaanse pizza’s, gemaakt volgens authentiek recept met een dunne, krokante bodem en door professionele pizzaiolo’s. We hebben vijf echte Italiaanse pizzabakkers in dienst. Pizza’s zit Italianen in het bloed en dat merk je.’’

In het pand Dam 36 is plaats voor 50 gasten. Buiten op het terras zijn nog eens 30 zitplaatsen. Betalen - in verband met veiligheid - alleen met pin of creditcard. Reserveren gewenst. Afhalen kan ook.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editie



Volg ons