Van der Weijden op schema bij Elfstedenzwemtocht

Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden bij het 'stempelpunt' in Sneek op de eerste dag van zijn Elfstedenzwemtocht.

Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden bij het 'stempelpunt' in Sneek op de eerste dag van zijn Elfstedenzwemtocht.© Foto: ANP

Maarten van der Weijden aan de start van zijn Elfstedenzwemtocht waarmee hij zoveel mogelijk geld wil inzamelen voor kankeronderzoek.

Maarten van der Weijden aan de start van zijn Elfstedenzwemtocht waarmee hij zoveel mogelijk geld wil inzamelen voor kankeronderzoek.© Foto: ANP

1 / 2
ANP
LEEUWARDEN

Maarten van der Weijden ligt op koers met zijn Elfstedenzwemtocht voor het goede doel. Kort na 11 uur passeerde de voormalige olympische zwemkampioen IJlst. De geboren Alkmaarder ging om 4 uur van start in Leeuwarden en heeft Sneek al achter zich gelaten.

Mensen houden zich tot nu toe goed aan het verbod om mee te zwemmen. Dat werd vrijdag afgekondigd vanwege de slechte waterkwaliteit. Door de recente regenval zijn er poepbacteriën uit overstromende riolen in het water terecht gekomen. Wel varen er bootjes mee en sup-peddelaars. Ook staan langs de kant veel mensen om Van der Weijden aan te moedigen.

De zwemmer legt als alles goed gaat 200 kilometer af. Hij kan hazenslaapjes doen op een speciaal waterbed. De finish is voorzien voor maandag in Leeuwarden. Met de zwemtocht haalt Van der Weijden, zelf oud-leukemiepatiënt, geld op voor KWF Kankerbestrijding.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.