Kampioen Kees Baars draait proef met ijs van nieuw Virgiliusbier

Kees Baars trakteert kerkjongeren op Virgilius-ijs.© Foto Sanctus Virgilius

Ed Dekker
Callantsoog

Nederlands kampioen ijsmaken Kees Baars (28) hoopt het assortiment van zijn zaak IJsje Prima in Callantsoog uit te breiden met bierijs. Met Virgiliusijs.

Kees Baars heeft proefgedraaid in Heerhugowaard-De Noord. Daar heeft een groep kerkjongeren een nieuw blondbier van 6,6 procent op de markt gebracht.

IJsje Prima - een familiezaak - heeft vijftig verschillende soorten ijs in de bakken. ,,Bierijs hebben wij nog niet. Wij staan voor alles open, dus wij gaan ook dit proberen”, vertelt Kees Baars.

,,Maar bierijs is heel moeilijk te maken. Alcohol is vriespuntverlagend, dat maakt het extra lastig. We doen ons best.”

Gelato Festival

Begin dit jaar werd Baars Nederlands kampioen met zijn ’spiced coffee-roomijs’. Dat gebeurde tijdens het Gelato Festival in het Zuid-Hollandse Gorinchem.

Kees Baars woont in De Noord. Zijn schoonvader Gerrie Groot is nauw betrokken bij jongerengroep Sanctus Virgilius.

Negentien jongeren uit De Noord en omgeving houden zich vanuit de Heilig Hart van Jezus Kerk bezig met diverse maatschappelijke activiteiten. De Heilig Hart-parochie werkt nauw samen met omliggende parochies, zoals die van Waarland, ’t Veld en Nieuwe Niedorp.

Abortus

Sanctus Virgilius bespreekt op zijn maandelijkse thema-avonden onderwerpen als abortus, voltooid leven, euthanasie, sociale druk en de prestatiemaatschappij. Om activiteiten financieel mogelijk te maken, verkopen de jongeren het nieuwe Virgiliusbier, gebrouwen naar een oud recept.

De eerste flessen van elk 0,7 liter zijn verkrijgbaar via www.virgiliusbier.nl. Vanaf zes flessen is de bezorging binnen de Westfriese Omringdijk gratis.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.