AZ speelt Europese deceptie weg tegen NAC

ANP
ALKMAAR

AZ is de competitie voortvarend begonnen. In Alkmaar had de ploeg van trainer John van den Brom geen enkele moeite met NAC Breda: 5-0. De pas zeventienjarige spits Myron Boadu maakte een van de doelpunten in het AFAS Stadion.

In de tweede voorronde van de Europa League strandde AZ al. Het Kazachse FC Kairat was over twee wedstrijden met 3-2 te sterk. Tien dagen later speelde AZ de Europese klap weg.

AZ verloor in de zomer 39 doelpunten door het vertrek van de aanvallers Alireza Jahanbakhsh (21) en Wout Weghorst (18). De in 2001 geboren Boadu stond bij de seizoensopener in de spits. In mei maakte de Amsterdammer zijn debuut als invaller. In zijn eerste wedstrijd in de basis was hij meteen trefzeker.

De gretige jongeling gleed in de 42e minuut de bal binnen (3-0), nadat NAC-doelman Mark Birighitti treuzelde met uitverdedigen. De Noor Jonas Svensson had in de 26e minuut de openingstreffer gemaakt. Pantelis Hatzidiakos verdubbelde vier minuten later de score met een volley van dichtbij.

Teun Koopmeiners maakte de 4-0. Bjørn Johnsen, overgekomen van ADO Den Haag, bezorgde AZ met de 5-0 de koppositie van de eredivisie. De Noor was net in de ploeg gekomen voor de moegestreden Boadu, die onder luid gejuich van het veld liep.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen