Wethouder Hoorn ’beloont’ werken met Syrische vaklieden

Samir Bashara.© Archief

Tanja Koopen
Hoorn

Fashion designer Sepehr Maghsoudi ontving zaterdag uit handen van de Hoornse wethouder Samir Bashara de Global Goals cheque, ter waarde van 500 euro.

De cheque is een blijk van waardering voor de inzet van de designer, die naast zijn werk als modeontwerper iets terug wil doen voor de maatschappij.

Sepehr wil mensen blij maken met zijn designs én sociaal ondernemen. Dat doet hij door talentontwikkeling van kinderen en jongeren.

Couture

Sinds kort werkt hij samen met de organisatie ’Makers Unite’ om nieuwkomers met een modeachtergrond verder te helpen in de Nederlandse fashion industrie. Hij heeft vijf Syriërs uitgenodigd om samen te werken aan zijn nieuwste couture collectie ‘URGE’.

Dit doen zij in Sepehrland, het atelier van de Maghsoudi aan de Muntstraat. Sepehr benut hun talent en hun plezier in het werk en zorgt ervoor dat zij ook in Nederland op weg geholpen worden in de mode industrie en hun vakmanschap blijven ontwikkelen.

Mode

Abdulramman, Ammar, Hasan. Ramzi en Mohammad hadden in Syrië een eigen modeonderneming. Het werk wat Ramzi nu voor Sepehr doet, ligt dichtbij wat hij in Syrië voor zijn eigen kinderkledingbedrijf deed. ,,Als ik kleding maak, hervind ik mezelf.”

De Global Goals zijn 17 duurzame ontwikkelingsdoelen, vastgesteld door de Verenigde Naties. Het doel van d Goals is het aanpakken van armoede, ongelijkheid en klimaatverandering.

Bashara: ,,Het initiatief van Sepehr heeft raakvlakken met meerdere Global Goals, zoals minder armoede, betere gezondheid en gelijke rechten en fatsoenlijk werk voor iedereen.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen