Duizenden fans op Open Dag AZ [video]

Alkmaar

‘Wil je even in een vette BMW zitten?’, zegt een vader tegen zijn zoontje. De Open Dag van AZ zaterdag was veel meer dan alleen een voetbalfeestje.

Rond het stadion was een soort pop-up pretpark voor een middag opgezet, met allerhande attracties. Een schot in de roos was het cabrio schieten, waarbij een bal in een auto met open dak moest worden geschoten. Nou, dat wilden de bezoekers weleens proberen. Er stonden steeds lange rijen voor de cabrio’s.

Op het trainingsveld werkten de basisspelers intussen een training af. Zij spelen zondagmiddag uit tegen Zulte Waregem. Dat is de laatste serieuze oefenwedstrijd voordat het seizoen echt begint. Dinsdag vliegt AZ namelijk naar Kazachstan, waar donderdag de Europa Leaguewedstrijd tegen Kairat Almaty op het programma staat.

De andere spelers, aangevuld met een deel van Jong AZ, speelden later op de middag in het stadion een onderlinge oefenwedstrijd.

De Open Dag werd behoorlijk goed bezocht. Vooraf was er de vrees dat veel mensen het strand zouden verkiezen boven de Open Dag, maar met enkele duizenden bezoekers had AZ niet te klagen over animo van de fans.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen