Vaarzen-jackpot op Wintershow Abbekerk geslaagd

Middenmeer

Het was een experiment, maar voorzitter Jaap Honingh van de stichting Wintershow Abbekerk is tevreden hoe het heeft uitgepakt: de jackpotkeuring van vaarzen tijdens de Wintershow afgelopen woensdag.

Een vaars is een jonge koe die nog geen kalfjes heeft gekregen. ,,Drieëndertig melkveehouders hebben in september 2017 een vaars ingeschreven voor een bedrag van vijfentwintig euro’’, weet Honingh. ,,Daarvan kwamen er uiteindelijk negen naar Middenmeer om om de prijzenpot van 825 euro te strijden.’’

Jacob Wijnker uit Avenhorn won met Future Dream H. Dirkje, de vaars die ook uiteindelijk bekroond werd tot kampioen in die categorie. ,,We gaan volgend jaar door met de jackpotkeuring. Het is even afwachten hoe het gaat met de inschrijvers en met de daadwerkelijke opkomst naar de Wintershow maar het was alvast een geslaagd experiment’’, zegt Honingh.

Het initiatief past in de pogingen van het bestuur om het aantal ingeschreven melkkoeien boven de honderd te houden, om daarmee het voortbestaan van de show veilig te stellen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.