Actie voor duofiets Huiskamer van Enkhuizen

Tanja Koopen
Enkhuizen

De Huiskamer van Enkhuizen houdt een doneeractie voor een nieuwe duofiets. En met succes.

De Huiskamer is een kleinschalige dagbesteding voor kwetsbare ouderen die nog zelfstandig wonen. Een van de populairste activiteiten van de bewoners is het fietsen op de duofiets door de stad. Dat de fiets onlangs onherstelbaar de geest gaf, was dan ook een groot probleem.

Dus zijn Petra Degeling en Marjan Bielsma van de Huiskamer een actie begonnen via Facebook om geld in te zamelen voor een nieuwe fiets.

Warm hart

En dat loopt als een speer. De teller staat inmiddels op 4500 euro. Bielsma: ,,We krijgen zoveel positieve reacties van mensen. Het is geweldig hoeveel Enkhuizers de Huiskamer een warm hart toedragen. ’’ Met het eind in zicht is een nieuwe fiets in bestelling.

Die kost 5500 euro, maar Marjan heeft goede hoop dat het geld eind september, als de fiets geleverd wordt, binnen is. En zo niet, dan steekt Kees van Stek van de fietsenzaak de helpende hand toe.

Ondertussen heeft ook het Nicolaas Pension op de Doelenstraat hulp geboden. ,,Zij hadden nog een duofiets staat waar ze weinig gebruik van maken. Die mogen wij tot die tijd lenen.’’ Dus kunnen de bezoekers van de Huiskamer hun dagelijks rondje door de stad maken. ,,We hebben nu zoveel steun gekregen dat we zelf weer een goede knappe fiets kunnen kopen.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen