AZ-keeper moet geopereerd worden

AZ-keeper moet geopereerd worden
Piet Velthuizen (rechts) is de belangrijkste kandidaat om tijdelijk tweede keeper van AZ te worden.
Wijdewormer

AZ-keeper Rody de Boer is langer uit de roulatie dan gedacht. De Boer moet geopereerd worden aan zijn schouder en zal naar verwachting vier tot zes maanden niet kunnen spelen.

Een week geleden schoot bij De Boer tijdens een training de linkerschouder uit de kom. Naar nu blijkt is een operatie noodzakelijk.

De Boer was tweede keeper achter de eerste keus Marco Bizot. Om het gemis van De Boer op te vangen, probeert AZ tijdelijk een transfervrije doelman met ervaring aan te trekken. Piet Velthuizen is de belangrijkste kandidaat. Hij traint sinds vorige week mee. Een dezer dagen hakt de club een knoop door. ,,Je ziet dat hij nog niet topfit is, maar dat is logisch’’, zegt trainer John van den Brom. Velthuizen (31) zit sinds januari zonder club. Hij stapte toen op bij Omonia Nicosia (Cyprus), omdat die club in gebreke bleef op het gebied van betalingen.

,,Ik ben tevreden over wat hij op de trainingen laat zien’’, zegt Van den Brom. ,,We gaan het als technische staf nu evalueren en dan met de clubleiding een beslissing nemen.’’

De club wil tijdelijk een ervaren keeper aantrekken omdat derde keeper Jasper Schendelaar pas zeventien jaar is.

Meer nieuws uit AZ

Lees hier de digitale editieVolg ons