Drie aanhoudingen na kraak bij opticien in Assendelft

1/5
ASSENDELFT

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken bij een opticien aan de Dorpsstraat in Assendelft. De politie heeft onder andere een helikopter ingezet en wist drie inbrekers aan te houden. Dinsdagochtend is men op zoek naar achtergelaten buit.

Getuigen zagen rond twee uur dat er werd ingebroken bij de zaak en waarschuwden de politie. De politie heeft direct een woonwijk afgezet. Een politiehelikopter hing langdurig boven de wijk tussen de Communicatieweg-Oost en de Delftlaan. Ook een hondengeleider en andere politie-eenheden zochten naar de inbrekers.

De eerste verdachte die door de politie aan kon worden gehouden is een 19-jarige Amsterdammer. De twee andere verdachten wisten zich langer schuil te houden. De politie heeft urenlang doorgezocht om dit tweetal te pakken te krijgen, daarbij gesteund door de helikopter en omwonenden die tips over hun vluchtroute doorgaven.

Rond 05.10 uur deden de twee alsof ze joggers waren en probeerden ze uit het zoekgebied te ontkomen. Ze werden echter aangehouden, het gaat om Amsterdammers van 17 en 20 jaar. De drie verdachten zitten vast voor onderzoek en verhoor.

Tijdens de snelkraak is er veel schade aangericht. Zo is de ruit in de voordeur en een raam kapot geslagen. Er zijn veel brillen gestolen. Dinsdagochtend heeft de politie via Burgernet opgeroepen om buitgemaakte spullen die worden gevonden te melden. „De verdachten hebben de buit ergens in de woonwijk gedumpt. Mogelijk ligt het ergens verstopt in bijvoorbeeld een kliko of bosjes”. Vinders wordt gevraagd de buit niet aan te raken maar om de politie te informeren.

Foto's: Mizzle Media

Meer nieuws uit Zaanstreek

Lees hier de digitale editieVolg ons