Suikerfeest in Zaandam: snoepen bij de supermarkt

Suikerfeest in Zaandam: snoepen bij de supermarkt
Elmas Pektas (links, in het roze) en Irem Bereketoglu (rechts, in het grijs).
© Foto Erik Rietman
Zaandam

Een groepje van zes caissières van de Albert Heijn XL aan de Vrieschgroenstraat in Zaandam trakteerde klanten van de supermarkt zaterdagmiddag op zoete lekkernijen om het islamitische Suikerfeest te vieren.

Op de foto zijn twee van hen te zien terwijl ze in een partytent op de stoep van de supermarkt zelfgebakken baklava en andere lekkernijen aan het winkelend publiek presenteren.

Het supermarktfiliaal op loopafstand van Poelenburg en Peldersveld heeft volgens assistentmanager Bart de Groot veel moslimklanten, maar het feestje werd ook gehouden om klanten die niet bekend zijn met de ramadan en het Suikerfeest een idee te geven van wat ze missen.

,,De zes dames die dit hebben georganiseerd wilden aanvankelijk een iftarmaaltijd voor de hele buurt houden, maar daar hebben we van afgezien omdat dat best ingewikkeld werd en ook behoorlijk laat op de avond, door de tijd van het jaar waarin de ramadan dit jaar viel.’’

Overigens zegt De Groot niet veel van het Suikerfeest in zijn winkelomzet te merken. In het Albert Heijn-filiaal is een speciaal schap ingericht met traditionele zoetigheden die bij het feest horen. ,,Maar veel mensen bakken toch liever zelf denk ik.’’

Het motto van de middag was ’zolang we maar samen zijn’.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Lees hier de digitale editieVolg ons