Premium

Havermans bezorgt LSVV zakelijke zege bij AGB

Amsterdam

Op zakelijke wijze heeft LSVV voor de tweede week op rij een Amsterdamse tegenstander aan de kant geschoven. Na Zeeburgia was zondag AGB aan de beurt. Danny Havermans werd op Sportpark Ookmeer matchwinnaar voor de Langedijkers, 0-1.

,,Het was niet zozeer een zwaar bevochten overwinning, maar voor ons wel een lastige wedstrijd’’, vertelde winnend trainer Rob Klanker. ,,Het grasveld was moeilijk te bespelen. Dat gaf wat problemen, omdat LSVV aan kunstgras is gewend.’’

Amsterdam Gencler Birligi - zoals AGB voluit heet - komt net als LSVV dit seizoen voor het eerst uit in de eerste klasse. De ploeg promoveerde als de kampioen van de tweede klasse B, maar heeft kennelijk een niveau hoger meer aanpassingsproblemen dan de Langedijkers die in Amsterdam-West alweer hun vijfde competitiezege boekten. Ze haken daardoor aan bij de subtop, terwijl AGB juist na de vijfde nederlaag moet oppassen niet in de gevarenzone te belanden.

De thuisploeg hanteerde veelvuldig de lange bal om de snelle buitenspelers aan het werk te zetten. LSVV had daar een passend antwoord op en kon in de omschakeling voor veel meer dreiging zorgen. Dat leverde na een klein uur de voorsprong op. Boy Kansen speelde de bal op Kai Botman, die in een beweging door verlengde naar Danny Havermans. Hij kon de bal vervolgens in de verre hoek binnen schieten, 0-1.

In de tweede helft drong AGB aan, maar LSVV-keeper Dave Stet werd amper op de proef gesteld. Het bleef spannend omdat LSVV verzuimde op de counter toe te staan.

AGB - LSVV 0-1 (0-1). Danny Havermans 0-1.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen