Politie zoekt getuigen van beschieting Drieboomlaan in Hoorn

Martin Menger
Hoorn

De politie heeft nog geen concrete aanwijzing wie de daders zijn die vrijdagnacht een woonhuis aan de Drieboomlaan in Hoorn hebben beschoten. Er raakte niemand gewond.

De politie vermoedt dat de bewoner van een enkel huis doelwit is geweest, maar mist nog concrete aanwijzingen.

Buren reageren geschokt op het voorval. Rond drie uur ’s nachts hoorden bewoners van het hofje, ingeklemd tussen de Drieboomlaan en de Werenfridusschool van het Tabor College veel kabaal.

Lees ook: Deur van huis beschoten aan Drieboomlaan in Hoorn

,,Commotie in ons hofje”, aldus een van hen op de sociale media. ,,Er is veel geschreeuw en opeens horen we dat een aantal keren wordt geschoten. Iemand roept ‘ik schiet je kapot’. Meteen daarna rijdt een auto weg. Binnen no time stond het hele hofje vol met politie. Wij hebben allemaal ons verhaal verteld aan de politie. Dat is wel even schrikken.”

Volgens de politie zijn ook twee auto’s geraakt door de kogels. Woordvoerder Menno Hartenberg wil niet reageren op de sterke aanwijzing dat het hier om een drugsruzie gaat.

Hij kan nog niets zeggen over wie het doelwit is geweest, of waarom. De technische recherche heeft na de schietpartij ook forensisch onderzoek gedaan.

,,We willen vooral weten wat voor wapen er is gebruikt, het kaliber kogels van welke plek de kogels precies zijn afgevuurd”, vertelt Hartenberg. ,,En we willen natuurlijk graag weten wat de persoon die de kogels heeft afgeschoten, nou precies voor ogen had.”

De politie kan nog wel wat getuigen gebruiken, aldus de voorlichter. Als er nog getuigen zijn die iets willen melden, kunnen zij de politie bereiken via (0900) 8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800) 7000

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen