Jongen (15) geschopt en beroofd in Alkmaar

ALKMAAR

Een 15-jarige jongen is woensdagavond in Alkmaar beroofd. Dit gebeurde rond 20.10 uur op het Thijssepad. De politie zoekt getuigen van de straatroof.

De jongen stond bij de speeltoestellen aan het Thijssepad, waar hij net had staan praten met een vriend die inmiddels was weggegaan. Plotseling kwamen er twee jongens op hem afrennen. Een van de jongens had een (mogelijk) vuurwapen bij zich dat hij op het slachtoffer richtte. Het slachtoffer moest onder bedreiging van het wapen zijn zakken leeghalen. Een zakmes werd door de overvallers afgepakt. Daarna werd het slachtoffer tegen de grond geschopt, zo verklaarde hij later aan de politie. De daders gingen er lopend vandoor in de richting van de Mare en het Beneluxplein.

De verdachte met het wapen is een blanke jongen met een smal postuur en een lengte van 1,70 tot 1,75 meter. Hij droeg een donkere jas met bontkraag, een donkere pet, een donkere sjaal voor zijn gezicht en een blauwe spijkerbroek. De andere verdachte was aanmerkelijk kleiner en had een getint uiterlijk. Ook hij was donker gekleed en droeg ook een sjaal voor zijn gezicht. Hij sprak met een accent.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.