Ontdeckingh worstelt met ongunstige weergoden

Ontdeckingh worstelt met ongunstige weergoden
© Foto Theo Groot/archief
Enkhuizen

Verliep de eerste week uitstekend, de afgelopen dagen speelt het slechte weer de openluchtvoorstellingen van De Ontdeckingh in Enkhuizen flink parten.

De voorstelling van zondagavond moest net na de pauze gestopt worden, omdat door de vele regenval en de harde wind de techniek het liet afweten. Het gras waaide van het decor en er vielen lampen uit, zodat het onverantwoord was om verder te spelen. Gisteren werd de schade opgenomen.

Bliksem

Vrijdag moest de voorstelling op het Enkhuizerzand ook al worden afgelast vanwege het slechte weer, met regen en bliksem. Zaterdag is wel gespeeld, maar was met name het eerste deel van de voorstelling een behoorlijk natte aangelegenheid, waarbij de spelers in de tent achter het podium schuilden tussen de bedrijven door. Woordvoerster Annet Langedijk: ,,Het is echt heel erg zonde. Elders in de stad leek het mee te vallen, maar wij hadden zelfs te maken met hagel. Met een föhn werd getracht de leren schoentjes van de kinderen en hun haren droog te krijgen.’’

Poncho’s

Viel de afgelasting vrijdag onder de slecht weerverzekering, voor zondag gold dat niet. Producent Frans van Leeuwen: ,,De verzekering dekt alleen onweer. Het decor is van staal, dus doorspelen is dan levensgevaarlijk. Zondagavond braken de zeilen in de blackbox en had de wind open spel. Kinderen hadden poncho’s onder hun kleding en na de pauze liep zo’n honderd man al weg vanwege de regen.’’

De teleurstelling is groot, maar de wonden worden gelikt. Dinsdagavond weer een nieuwe voorstelling. Mensen die vrijdag of zondag moesten vertrekken kunnen hun ticket omboeken, al zijn de eerste rangen al zo goed als vol. De Ontdeckingh hoopt voor de resterende voorstelling op gunstiger weergoden.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons