Butter: ik sta op het wereldtoneel

Butter tijdens de marathon van Rotterdam.© Archieffoto: ANP

ANP
CASTRICUM

Michel Butter overtrof zijn stoutste verwachtingen door zondag als zesde te finishen in de beroemde marathon van New York. ,,Ik zou het bijna nog een keer willen doen. De marathon is voorbijgevlogen'', zei de atleet uit Castricum tegen AD Sportwereld.

De marathon lopen in de 'Big Apple' was zijn grote wens, vooraan meestrijden zijn ultieme droom. ,,Ik sta op het wereldtoneel. Ik wilde graag bij de eerste acht eindigen, maar wist dat ik dan boven mezelf moest uitstijgen. Nu ben ik zesde in een van de grootste marathons ter wereld, zo niet de grootste. Dan hoor je er gewoon bij."

Butter liep na 25 kilometer zelfs nog op kop. ,,Dat was wel echt supergaaf. Dat is hét beroemde moment in het parcours: als je Queensboro Bridge afdraait en First Avenue op loopt. Het is vooral gaaf vanuit sportief oogpunt. Ik groeide in de race, ik had continu het gevoel dat ik goed bezig was'', zei Butter, die ook nog eens zijn 32e verjaardag vierde. Zijn tijd was 2.12.39. Hij zat nog geen twee minuten achter de Keniaanse winnaar Geoffrey Kamworor, die 2.10.53 liep.

Lees ook: Castricumse Butter zesde in marathon New York

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.