AZ neemt Van Rhijn definitief over

Ricardo van Rhijn.© Foto ANP/Pro Shots

Theo Brinkman
Alkmaar

AZ neemt Ricardo van Rhijn definitief over van Club Brugge. De verdediger had bij de Belgische club nog een contract voor een jaar, maar dat wordt ontbonden. Daardoor kan AZ hem transfervrij overnemen. Bij AZ tekent Van Rhijn (27) deze week een contract voor een jaar.

Van Rhijn speelde afgelopen seizoen ook al voor AZ, maar toen nog op huurbasis. Omdat hij zich voor dit seizoen niet bij Club hoefde te melden, sloot hij in de voorbereiding opnieuw aan bij AZ. Zo draait hij al sinds begin juli mee met de selectie en kreeg hij in oefenwedstrijden de nodige speeltijd.

AZ kan de ervaren Van Rhijn goed gebruiken omdat het momenteel geen volwaardig alternatief voor rechtsback Jonas Svensson heeft. Met Van Rhijn, achtvoudig international, is dat probleem opgelost – al overtuigde hij vorig seizoen niet altijd in de wedstrijden die hij speelde. Hij kwam in de competitie tot vijf basisplaatsen en zes invalbeurten.

Van Rhijn kan ook in het centrum van de verdediging uit de voeten. Daar moest hij vorig seizoen Stijn Wuytens, Ron Vlaar en Pantelis Hatzidiakos voor zich dulden.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen