’Ontvoering’ jochie in Alkmaar blijkt misverstand

ALKMAAR

Via Burgernet is woensdagmiddag een ontvoering van een jongetje gemeld in de omgeving van het Park Oosterhout in Alkmaar. Het bleek allemaal te berusten op een misverstand.

Drie jongetjes waren op de Vondelstraat aan het spelen in de buurt van een rood busje waarvan een raam kapot bleek te zijn. De eigenaar dacht bij aankomst bij zijn busje dat de jongetjes hier iets mee te maken hadden, omdat zij wegrenden. Het drietal verdween in het Park Oosterhout.

Een van de jongetjes besloot zich in het park te verstoppen en raakte zo uit het zicht van zijn vrienden. Deze twee vreesden dat hij was ontvoerd door de eigenaar van het busje en waarschuwden de politie. Uiteindelijk werd het jongetje ook teruggevonden en bleek de bestuurder van het busje niets met zijn tijdelijke verdwijning te maken te hebben. Agenten hadden ondertussen in de omgeving naar het rode busje gezocht.

Hoe het raam van het busje kapot is gegaan, is nog onduidelijk. De politie is met de eigenaar van het busje in gesprek, zo laat een woordvoerder van de politie weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Foto: DNP.NU

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.