Oud-Kamerlid Huibers formateur in Den Helder

Bo-Anne van Egmond
Den Helder

CDA Den Helder heeft oud-Kamerlid Hans Huibers als formateur voorgedragen.

Huibers is lobbyist en voorzitter van de Westfriese Ondernemersvereniging. Hij is volgens het CDA gepokt en gemazeld binnen de politiek en formeerde vaker coalities, waaronder ook in Drechterland.

Fractievoorzitter Harmen Krul: „Hans Huibers weet als geen ander hoe hij mensen moet uitdagen om het beste eruit te halen. Hij weet hoe de hazen lopen en overziet het speelveld. Huibers is integer, enthousiast en was snel overtuigd om Den Helder te helpen. Hij vindt het een eer om deze klus te klaren en komt niet zijn zakken vullen.” Huibers beaamt de woorden van het CDA: „Het is belangrijk dat er politieke rust komt in Den Helder. Dit is een prachtige stad die een stevige coalitie verdient. Een mooie uitdaging waar ik graag mijn steentje aan bij draag.”

Na een verkenning door partijleider Assorgia, vond afgelopen week een eerste overleg plaats met een aantal partijen. Een coalitie ’links door het midden, vooral sociaal gedomineerd’ met daarin Beter voor Den Helder, CDA, ChristenUnie, PvdA, Seniorenpartij en Stadspartij Den Helder.

Volgens het CDA was er vrij snel enige onduidelijkheid over het resultaat uit de informatieronde en de samenstelling van de aanwezige partijen. Vooral PvdA en CDA vinden het allemaal erg snel gaan. Krul: „Het is van belang dat we het proces zorgvuldig doorlopen. Het kan niet zo zijn dat de coalitie aan het begin van haar regeerperiode de andere partijen al kwijt is. Stabiliteit is voor onze stad van essentieel belang.” Of genoemde partijen dé droomcoalitie vormen van de CDA’er, wil Harmen Krul niet zeggen. De voorman van de PvdA, Peter de Vrij, pleit voor iemand die het proces goed in de gaten houdt.

De andere partijen delen de mening van beide leiders.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.