Lymepatiënt Robin Stienstra uit Medemblik krijgt kuur in februari

Robin en Natasja Stienstra.
Medemblik

Robin Stienstra (18) uit Medemblik, die lijdt aan de ziekte van Lyme, kan in februari de stamcelbehandeling in Frankfurt ondergaan. De actie ’Geef Robin haar leven terug’ is uitgebreid naar ’Geef Robin en Natasja hun leven terug’ om ook haar moeder te helpen.

Natasja Stienstra (48) is eveneens Lymepatiënt. Vader Paul Stienstra: ,,We hopen dat Natasja tegelijk met Robin, de behandeling kan ondergaan. We hebben dit al in optie. Voor Natasja is het geld alleen nog niet binnen.’’

Er staan wel twee acties op stapel. Op 17 november is er een benefietveiling in Sint Pieter in Medemblik. 98 kavels worden geveild, waaronder een Ajaxshirt gesigneerd door alle spelers. Na afloop treedt The Pianoman (Sven Manshande) op.

Op 25 november is er een veilingdiner in De Bijenstal in Opperdoes, waarbij alle eters eerst op hun gerechtjes moeten bieden.

De behandeling in Duitsland wordt niet vergoed en kost 30.000 euro. Voor de familie Stienstra is het de laatste strohalm.

Paul Stienstra: ,,We zijn eerst voor Robin gegaan, zij is jong en slijt haar dagen nu op de bank en kan niet meer naar school. Het zou geweldig zijn als ook Natasja geholpen kan worden.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen