Al dik duizend kaarsenzakken verkocht voor Samenloop Den Helder

Al dik duizend kaarsenzakken verkocht voor Samenloop Den Helder
Kaarsenzakken tijdens de SamenLoop voor Hoop.
© Archieffoto HDC Media
Den Helder

Er zijn al ruim duizend kaarsenzakken verkocht voor de Samenloop voor Hoop.

Met de kaarsenzakken kunnen mensen worden herdacht die door kanker zijn getroffen.

De loop is een 24 uur durend evenement dat op zaterdag 9 en zondag 10 juni in het Timorpark in Den Helder wordt gehouden ten bate van de kankerbestrijding. Gesponsorde teams wandelen in estafettevorm, er worden allerlei spullen verkocht en er is vertier. Indrukwekkend onderdeel is de kaarsenceremonie, waarbij brandende kaarsen in zakken als lange linten door het park staan. Ze branden de hele nacht.

De kaarsenzakken kosten vijf euro per stuk en zijn te koop in het Inloophuis, Bike Store Julianadorp en SchooterPlaza, Halfords, Dunselman in Julianadorp en Comfort & Welzijn Marsdiepstraat. Ze kunnen tijdens het evenement in het park worden ingeleverd, waar ze worden gevuld met zand en een kaars. De zakken zijn ook nog op het evenement zelf verkrijgbaar en voor mensen in de regio te bestellen via de post (voorzitter@samenloopvoorhoopdh.nl)

Ouderenbond KBO houdt in Den Helder twee bijeenkomsten waarop mensen een kaarsenzak kunnen decoreren. Op dinsdag 22 mei van twee tot vier uur in de Vredeskerk aan de Torplaan en op dinsdag 5 juni van twee tot vier uur in de pastorie van de Petrus en Pauluskerk aan de Kerkgracht. Graag aanmelden: 06-50489649.

De aanmeldingen voor teams en eregasten voor de Samenloop komen uit de hele regio, aldus voorzitter Liesbeth de Jong. Aanmelden via: www.samenloopvoorhoop.nl

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Lees hier de digitale editieVolg ons