Camera’s station Hoorn-Kersenboogerd permanent

Een van de tijdelijke camera’s op het Betje Wolffplein.© Foto Holland Media Combinatie

Jaap Stiemer
Hoorn

Het tijdelijke cameratoezicht op het Betje Wolffplein in Hoorn wordt verlengd. De overlast is er afgenomen, maar burgemeester Jan Nieuwenburg vindt dat het toezicht moet blijven en zelfs permanent moet worden.

De burgemeester besloot in maart om twee tijdelijke camera’s te laten plaatsen in het gebied rond het station Kersenboogerd.

Ook werd het toezicht in het gebied intensiever. Er is daar sprake van grote overlast door groepen die daar rondhangen en ook zij er geweldplegingen geweest.

De camerabeelden worden bekeken in een centrale in Alkmaar, die de politie inseint wanneer er incidenten zijn.

In een brief aan de gemeenteraad meldt Nieuwenburg dat de overlast in het gebied sinds maart is afgenomen. Eerder werden meer uren vrijgemaakt voor politie en andere toezichthouders in het gebied, maar daarvan was het effect te klein.

Sinds maart wordt dit extra toezicht ondersteund met camera’s en kunnen de handhavers zich op een groter gebied concentreren. Dat blijkt wel effect te hebben.

Nieuwenburg heeft daarom besloten gebruik te maken van de mogelijkheid het tijdelijke toezicht te verlengen.

Omdat de overlast in het gebied volgens de burgemeester een structureel karakter heeft, meldt hij aan de raad dat hij ook wil overgaan tot permanent cameratoezicht in het gebied, zoals dat in de binnenstad van Hoorn ook al het geval is.

Wanneer de permanente camera’s er komen is nog niet bekend, daar wordt momenteel een plan voor gemaakt.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen