Campagnebus D66 strandt op Koemarkt

1 / 2
Robert Jan van der Woud
Purmerend

De campagnebus van D66 is zaterdag gestrand op de Koemarkt in Purmerend.

De touringcar, met daarin onder meer Tweede Kamerleden Steven van Weyenburg, Achraf Bouali en Ingrid van Engelshoven, en Europarlementariër Sophie in’t Veld, deed Purmerend aan in het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen. Samen met lokale politici werd geflyerd in de binnenstad.

De chauffeur slaagde er met het nodige kunst- en vliegwerk nog wel in om de bus het horecaplein op te krijgen. Maar daarna lukte het hem niet meer om door het woud van paaltjes, terassen en luifels de Koemarkt af te komen.

Tot overmaat van ramp begaf een hydraulisch systeem van de bus het tijdens de pogingen van de chauffeur om het plein af te rijden. Voor de kamerleden en hun entourage zat er niets anders op dan met taxi’s en de auto van fractievoorzitter Patrick Blokzijl naar hun volgende campagneafspraak in Zaandam af te reizen.

’s Avonds stond de touringcar nog altijd op het plein, terwijl er gewerkt werd aan een oplossing, onder meer door een inderhaast ingeschakelde monteur. Bij eetcafé Jo en Co waren ze niet blij met de bus bijna op hun terras.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.