Felle strijd voor Enkhuizers in ’t Friese

Felle strijd voor Enkhuizers in ’t Friese
De Drie Haringen
Enkhuizen

Een vierde plek bevocht het team van het Enkhuizer skûtsje De Drie Haringen vrijdagochtend vanaf Lemmer in een hectisch deelnemersveld.

Met een ’puist wind’ gingen de skûtsjes in de ochtend van start op vrij smal water, wat leidde tot gedrang en botsingen tussen verschillende schepen bij het over stag gaan. Met als gevolg lichte verfschade, maar ook protesten.

Helemaal zeker van deze vierde positie zijn de Enkhuizers na afloop van de heftig verlopen race dan ook nog niet. ,,Wij hebben ons van achter uit het veld omhoog geknokt naar een vierde plek, maar er is protest tegen ons aangetekend, terwijl de scheidsrechter in het veld ons gelijk gaf.’’

De wedstrijdleiding buigt zich over dit protest. Wordt het afgewezen, dan blijven de Enkhuizers op vier staan en in het algemeen klassement behouden ze de derde positie.

Nummer vier is in de hectiek van de strijd wel een stapje dichterbij gekomen. Wat in ieder geval voor de laatste wedstrijd, die zaterdag wordt gevaren, een loeispannende eindstrijd belooft te worden. ,,We moeten dus gewoon ons stinkende best doen om de derde plek in het eindklassement te behouden.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons