VVD wil burger komende tijd meer betrekken bij besluitvorming

Kees Visser (VVD): ,,Gemeenteraad moet minder vergaderen, meer de straat op.’’

Kees Visser (VVD): ,,Gemeenteraad moet minder vergaderen, meer de straat op.’’© Foto Peter van Aalst

Delano Weltevreden
Den Helder

Als de VVD toetreedt tot een coalitie met Beter voor Den Helder, willen de liberalen serieus werken aan een andere bestuursstijl.

Dat zegt VVD-fractievoorzitter Kees Visser. Carlo Assorgia van BvDH wil met VVD om tafel om na te gaan of beide partijen voldoende vertrouwen hebben in samenwerking. Eerder sloot Assorgia VVD en D66 uit omdat hij moeite heeft met wat hij ’hun hooghartige bestuursstijl’ noemde. De VVD wil het de komende tijd dus anders doen, zegt Visser. Betere communicatie tussen college en gemeenteraad is volgens hem cruciaal. ,,Het college moet goed uitleggen aan de raad en onze inwoners wat gedaan wordt en waarom dat gebeurt. We willen de bewoners meer betrekken bij besluitvorming. Als raad moeten we minder vergaderen en meer de straat op.’’

Harmen Krul (CDA), heeft dinsdagmorgen een verhelderend gesprek gevoerd met Assorgia. ,,We zijn het met elkaar eens dat CDA en Beter voor Den Helder het motorblok moeten vormen van een nieuwe coalitie. Carlo heeft nog niet volmondig ja gezegd tegen samenwerking met de VVD, maar is bereid over zijn eigen schaduw heen te stappen en het gesprek aan te gaan. Dat verdient heel veel respect.’’ Hij denkt dat Seniorenpartij, Stadspartij en PvdA ook goede partners zijn.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.