Premium

Verdiende zege zorgt voor opluchting en hernieuwd vertrouwen bij LSVV

Verdiende zege zorgt voor opluchting en hernieuwd vertrouwen bij LSVV
Danny Konijn gaat na een hoekschop onder de bal door, waarna de verdediging van Zeeburgia de bal wegkopt.
© Foto Martin de Haan
Zuid-Scharwoude

Met een 2-1 overwinning op Zeeburgia deed LSVV zondagmiddag eindelijk weer eens goede zaken. Het team van Rob Klanker kende een sterke start als debutant in de eerste klasse. Drie nederlagen op rij in de maand november zorgden niet direct voor paniek bij de Langedijkers, de verdiende zege op de gasten uit Amsterdam zorgden evenwel toch voor wat opluchting en hernieuwd vertrouwen aan LSVV-kant.

Ook Kevin van Cleef was blij met de zege van zijn team. De 27-jarige linkerverdediger speelde een prima wedstrijd en geniet wekelijks van het spelen in de eerste klasse. ,,Je merkt iedere keer dat het niveau best hoog is. Ook vandaag had ik te maken met een goede, directe tegenstander. Zeeburgia beschikt over een heel technische ploeg. Wij hebben ook prima spelers, al denk ik dat wij daarbij sterk als team voor de dag kunnen komen. We speelden vanaf het begin gedreven en geconcentreerd.”

De linksback zag zijn ploeg met aardig veldspel op een 2-0 voorsprong komen. Halverwege de eerste helft kopte Danny Konijn een corner van Boy Kansen knap achter Zeeburgia-keeper Jeremy Vrede. Tien minuten later was het 2-0 toen de snelle Toine Merk slechts ten koste van een overtreding kon worden gestopt. De door de prima leidende arbiter Bogards toegekende penalty werd verzilverd door Kai Botman.

LSVV had weinig moeite die 2-0 voorsprong in het restant van de wedstrijd te verdedigen. Niet dat Zeeburgia slecht speelde, het voetbalde technisch alleraardigst, maar het echte venijn ontbrak zondag bij de Amsterdammers. De weinige mogelijkheden die het kreeg waren daarnaast een prooi voor Dave Stet, die betrouwbaar zijn werk deed. Eenmaal werd de keeper wel geklopt. Een strafschop, wegens een handsbal van Kai Botman, werd enkele minuten voor tijd binnen geschoten door Gregory Schaken. Het werd in die slotfase nog een paar minuten spannend. Iets wat het daarvoor geen moment was geweest, de verdienste van LSVV, dat het sportief spelende Zeeburgia niet in de wedstrijd liet komen.

Hard gewerkt

,,De zege was verdiend en komt ook op het goede moment”, aldus Kevin van Cleef. ,,Drie nederlagen op rij is niet leuk. We hebben er hard voor gewerkt en weten dat we in de eerste klasse aardig voor de dag kunnen komen. Dat hebben we in het begin wel bewezen.” Hij gaat met LSVV voor het linkerrijtje. ,,Ik heb het erg naar mijn zin in het team. Na een jaar DTS in de derde klasse ben ik teruggekeerd bij de club waar ik vanaf de jeugd heb gespeeld. Dat is geen slechte stap geweest. De verschillen tussen spelen in de derde, tweede of eerste klasse zijn vrij groot. Sterkere ploegen en betere tegenstanders. Daarnaast hebben we in Rob Klanker een prima trainer. Hij is tactisch sterk en geeft veel individuele vrijheid aan spelers. Je merkt dat hij ook op hoog niveau heeft gespeeld. Ik vind het erg fijn om onder hem en in dit team te spelen.”

LSVV: Stet, Den Iseger, Emmerik, Mike Molenaar, Van Cleef, Paauw, Kansen (87. Rik Molenaar), Brinkkemper (53. Havermans) Merk, Konijn (76. Gert Jan Molenaar) en Botman.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen