Aftuiging jochie wekt weerzin op

Bart Vuijk
Beverwijk

De politie in Beverwijk is op zoek naar een man die op het Stationsplein een kind heeft afgetuigd. Hij gaf volgens drie getuigen het jongetje van een jaar of acht een harde stomp op zijn rug, waarna het kind huilend in elkaar zakte.

,,Hij was al tegen dat jongetje aan het schreeuwen, want die wilde niet de trap af naar de fietsenstalling. Het jongetje begon na die vuistslag onwijs te huilen”, vertelt getuige Whitney Schneider, die de gebeurtenis heeft gezien en de man en het kind vlak na de gebeurtenis heeft gefilmd. Dat filmpje heeft zij op Facebook gezet waar het door meer dan tweehonderd mensen is gedeeld.

,,Het jongetje heb ik aangesproken. Hij was doodsbang, had blonde lokjes en hele bange, donkerbruine ogen. Hij zag er verwaarloosd uit. De man moet waarschijnlijk zijn vader of opa zijn geweest. Hij was tenger, net als het jongetje, had een zwarte bril en een grijze muts. Het waren Nederlanders en ze waren allebei met een fiets.”

De gebeurtenis vond dinsdagmiddag plaats bij de ingang van de ondergrondse fietsenstalling bij restaurant Brafoer. Meerdere mensen hebben het voorval gezien, maar zij hebben zich nog niet bij de politie gemeld. Hoewel mevrouw Schneider nog achter de man en het kind aanliep, hield ze daar weer mee op toen hij zich omdraaide en op haar toe liep, met kennelijk agressieve bedoelingen. ,,Die man schaamde zich nergens voor en vond dat wij ons nergens mee hadden te bemoeien.’’ Sommigen melden op Facebook het voorval te hebben gezien.

De politie heeft ter plekke naar het tweetal gezocht, maar ze nog niet gevonden. Getuigen van het voorval wordt verzocht zich te melden.

Het filmpje op Facebook is hier te zien.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.