Advisafe Den Helder failliet, 26 banen op de tocht

Advisafe Den Helder failliet, 26 banen op de tocht
Het kantoor gezien vanaf Rijksweg N9.
Den Helder

Het Helderse bedrijf Advisafe is door de rechtbank failliet verklaard.

Alfons Dunselman van Schenkeveld advocaten uit Alkmaar is benoemd tot curator. Het bedrijf heeft zelf het faillissement aangevraagd, meldt een woordvoerster van het advocatenkantoor. ,,In de aanvraag staat dat er 26 mensen werken’’, zegt zij. Welke problemen tot het faillissement hebben geleid is nog niet bekend.

Advisafe was een veiligheidsadviesbureau. Het bedrijf van Jan Hinrichs hielp organisaties te onderzoeken waar zwakke plekken zitten waardoor medewerkers tijdens het werk lichamelijke of geestelijke schade kunnen oplopen. Vervolgens werd met het bedrijf gewerkt aan ’het verhogen van het veiligheidsbewustzijn’.

Zonnig

In 2011 zag de toekomst er volgens eigenaar Jan Hinrichs nog zonnig uit. In november 2011 werd de eerste paal geslagen voor nieuwbouw op Kooypunt. Het bedrijf begon in 1984 in een aanbouw van de toenmalige schouwburg en verhuisde daarna naar de Paleiskade en groeide in een kleine dertig jaar van twee naar honderd medewerkers.

Victor Roggeveen heeft het bedrijf in 1984 opgericht. ,,Toen ik begon, bloeide de offshore, de belangrijkste klant. Advisafe was het eerste veiligheidsadviesbureau in Nederland en had dus geen concurrenten. Inmiddels is de offshore ingestort en is er, onder andere door de introductie van de Arbeidsomstandighedenwet, een volwassen markt met allerlei soorten aanbieders ontstaan. Daarin onderscheidde Advisafe zich door hoogwaardige dienstverlening en daar zit niet iedereen op te wachten. Er werkten bij Advisafe zeer professionele en internationaal gewaardeerde veiligheidskundigen. Door het onderlinge leereffect waren zij als groep meer dan de spreekwoordelijke som der delen. Die groep valt nu, na 34 jaar, uit elkaar. Als geestelijke vader vind ik dat natuurlijk reuze jammer, maar het is niet de kwaliteit, maar de markt die bepaalt. Op basis van hun bijzondere kwaliteiten verwacht ik dat er nu een run op de medewerkers ontstaat, waardoor ze snel elders aan de bak komen.’’

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Lees hier de digitale editieVolg ons