Met hulp verkoop oliebollen naar Efteling

Marjo Jong, Sandra Lefevere en bewoners Tessa, Jordy en Jos (vlnr) oefenen voor het oliebollenbakken.

Marjo Jong, Sandra Lefevere en bewoners Tessa, Jordy en Jos (vlnr) oefenen voor het oliebollenbakken.© Foto Marc Moussault

Michiel Snik
Nieuwe Niedorp

De bewoners van de Roode Eenhoorn in Nieuwe Niedorp hopen zaterdag zoveel mogelijk oliebollen te verkopen. Want daarmee verzekeren zij zich dan het komend jaar van een uitje naar de Efteling.

Dus werd er vrijdag al volop geoefend zodat de klanten zaterdag aan de kraam bij de Roode Eenhoorn, waar negen mensen met een verstandelijke beperking wonen, kunnen rekenen op heerlijke bollen.

De Roode Eenhoorn bestaat in 2018 vijf jaar en om dat lustrum te vieren, staat een uitje naar het pretpark bij Kaatsheuvel gepland.

,,Maar met onze bewoners kun je niet zomaar in een busje stappen en een rondje pretpark doen’’, licht vrijwilligster Marjo Jong toe.

,,Sommige mensen zitten in een rolstoel dus je praat over speciaal vervoer. Daarnaast is de reis voor sommige bewoners al zo pittig, dat zij daarvan eerst rustig moeten bijkomen. Daarom hebben we twee overnachtingen geboekt in een hotel. En je hebt ook behoorlijk wat hulp nodig. Naast onze negen bewoners gaan er ook veertien begeleiders mee. Dit reisje kost ons zes mille, met de oliebollen-actie hopen we een eindje te komen.’’

Om de kosten te drukken, wordt het reisje verder wel sober gehouden. Zo koken de vrijwilligers zelf. ,,Maar je pakt ook met z’n allen in het park een keer een terrasje. Met 23 mensen tikt dat meteen wel behoorlijk aan’’, zegt Jong.

Glühwein

Er is van alles veel ingeslagen zodat de bakkers vandaag stevig kunnen doorwerken. Niet alle bewoners gaan in de kraam aan het werk omdat dit voor enkelen te zwaar is. ,,Vooral de drukte kunnen enkele bewoners niet aan’’, zegt Jong.

,,Dat geeft niets, ze komen wel even een oliebol eten. En daarnaast krijgen we hulp van andere vrijwilligers uit het dorp en ook ouders van onze bewoners hebben hun hulp toegezegd. Tevens is er een koffietent, snackkraam en glühwein.’’

Belangstellenden kunnen zaterdag van negen tot vier aan de kraam van de Roode Eenhoorn aan de Dorpsstraat 173 oliebollen kopen. Per stuk één euro, een zak met acht bollen kost 5 euro. Bestellen kan ook via 0226-410134.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.