Karsten Travelstore start in hartje Hoorn outdoorwinkel

Karsten Travelstore heeft de etalages alvast ingericht.© Foto HMC / Eric Molenaar

Eric Molenaar
Hoorn

Karsten Travelstore opent op 1 september aan de Gedempte Turfhaven in Hoorn een winkel in outdoorkleding, -schoenen, rugzakken en andere reisartikelen.

Karsten heeft het karakteristieke winkelpand op nummer 58 gehuurd, het pand waar vele jaren lang Laan Textiel was gevestigd.

Met de vestiging in hartje Hoorn kan het bedrijf de vierkante meters compenseren die het mist in de tijdelijke hal op de Oude Veiling, waar Karsten neerstreek na de verwoestende brand in maart. Maar er zijn meer redenen om een winkelpand in de binnenstad te willen hebben, zegt directielid Jan-Willem Algra.

Steeds meer mensen dragen en gebruiken outdoorproducten, die oorspronkelijk bedoeld zijn voor gemak en bescherming bij sportieve en avontuurlijke buitenactiviteiten, gewoon in het dagelijks leven.

Outdoormerken als Fjällräven en North Face, je ziet ze steeds vaker.

Karsten Travelstore wil de andere zaken die het te bieden heeft, naast tenten en toebehoren, dichter bij de mensen brengen. Het gaat al gauw om de helft van het totale assortiment, dat nu als het ware een showroom in de populaire winkelstraat krijgt. Laagdrempeliger ook, voor klanten die niet geïnteresseerd zijn in kamperen, maar wel in ’urban lifestyle’.

Algra stelt dat het de bedoeling is dat de winkel hier blijft, ook als op de thuisbasis van Karsten in Zwaag de nieuwbouw is gerealiseerd. ,,Zeker voor jaren, maar het hangt natuurlijk wel af van de verkoop.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen