’Nep-loverboys? Prima. Bakvissen zijn kwetsbaar’

Scene uit een theaterstuk over loverboys.

Van onze verslaggever

Is het inzetten van een charmante acteur, die jonge meisjes hun telefoonnummer ontfutselt, een goede methode om hen te wijzen op het gevaar van loverboys? De stelling dat er vaker nep-loverboys op pad mogen gaan, als waarschuwing tegen dit soort praktijken, werd door een grote meerderheid onderschreven.

’Voorkomen is beter dan genezen, bakvissen zijn kwetsbaar’, was de reactie van Hoornaar Ed de Heij. ’Deze groep meisjes is nog kwetsbaar en vindt aandacht van mooie jongens heel interessant’, stelt Janny Stroet-Moelee uit Blokker. Jan Goossens uit Castricum: ’Je kunt die meisjes niet genoeg waarschuwen, voordat het echt verkeerd afloopt’.

’Als ze bij zo’n actie maar een meisje weten te redden, is het al geslaagd’, vindt Joop Sjerps uit Hem. Grootebroeker Erik Roos is resoluut: ’Dit soort echte hufters moet keihard aangepakt worden. De meisjes worden voor hun leven getekend. Aanpakken en niks geen taakstrafje’, schrijft hij.

Avenhorner Klaas Schuijtemaker wijst er op dat de meisjes volgens hem nergens ingetrapt zijn. ’Je telefoonnummer geven is onschuldig’. ’Ik heb mijn vriendin ook ooit om haar nummer gevraagd. Nooit geweten dat ik dan gevaarlijk ben’, schreef Schuijtemakers dorpsgenoot Aad Vlaar.

Annamarie Bakker uit Ursem vindt het maar ’een dure oplossing om maar een paar meisjes te waarschuwen’. Ook wat Menno Hoogland uit Grootebroek betreft hoeven er geen nep-loverboys meer op pad. ’Hij is net zo strafbaar als een echte loverboy’, is zijn mening.

Oudendijker Jim Mollet is verbaasd over de actie. ’Is iedere, in de ogen van een meisje, leuke jongen dan een potentiële loverboy? Kun je als normale jongen dan verwachten dat je meteen wordt opgepakt als je probeert contact te zoeken met een meisje? Goh, dat ging in mijn hippietijd toch anders’.

Aad van der Gulik geeft aan dat nep-loverboys niet nodig hoeven te zijn. ’Een slimme meid spreekt met zichzelf af om bij de eerste ontmoeting geen vertrouwelijke informatie te geven. Ook geen 06-nummer of e-mail-adres’. Hij voegt er nog aan toe dat een afspraakje wel in vertrouwde omgeving moet worden gemaakt.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen