Bekende gezichten op Dag van Muziek

Sandro Assorgia treedt op in School 7 tijdens de Dag van de Muziek

Sandro Assorgia treedt op in School 7 tijdens de Dag van de Muziek© Foto peter van aalst

Marischka de Jager
Den Helder

Op het moment dat de 24ste editie van de Dag van de Muziek zaterdag officieel wordt geopend, houdt het op met regenen.

De druilerige ochtend maakt alleen geen plaats voor een zonovergoten middag. Maar dat het de rest van de dag droog blijft, is voor de buitenoptredens in de stad al genoeg.

Wethouder Trees van der Paard mag niet alleen de Dag van de Muziek officieel van start laten gaan, ook reikt ze de aanmoedigingsprijs uit. Deze prijs, een geldbedrag van 450 euro, is dit jaar naar de Lokale Omroep Stichting (LOS) gegaan. De medewerkers van de LOS worden hiermee ’s middags overvallen in de studio. ,,Ze bestaan dit jaar dertig jaar’’, licht Petra Clowting namens de organisatie de keus toe. ,,Ze zijn altijd heel actief op de Dag van de Muziek en ook tijdens andere evenementen. Bovendien brengen ze amateurmuziek ook onder de aandacht op de radio.’’

De Helderse Dag van de Muziek is het grootste festival voor amateurmusici in Europa, zo meldt Van der Paard. Ook locaties die officieel niet in het programma staan, zoals de Nieuwe Kerk en Diverzo Café, sluiten zich aan bij de dag.

Van Dik Hout

En dat er niet alleen ruimte is voor amateurs, blijkt wel uit het optreden van Sandro Assorgia, gitarist van de van oorsprong Helderse band Van Dik Hout. Hij verzorgt onder de naam Swarthoed twee optredens, bij restaurant d’ Oude Gast en bij bibliotheek School Zeven. ,,Er treden wel meer bekende muzikanten op tijdens de Dag van de Muziek. Denk aan Joost Dobbe, en Danny van Tiggele van Mister en Mississippi. Allemaal Helderse artiesten die amateurmuzikanten stimuleren’’, zegt Clowting.

Assorgia kwam via Joost Dobbe terecht op de Dag van de Muziek. ,,Erg leuk om hier bij te zijn’’, zegt hij bij aanvang van zijn optreden in School 7. ,,Wat een prachtige bibliotheek, geweldig dat ik hier mag staan.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.