’Alle kosten reparatie Helders zwembad verhalen op verantwoordelijke(n)’

Delano Weltevreden
Den Helder

De gemeente wil alle kosten die ontstaan omdat gebreken in zwembad Heersdiep moeten worden hersteld, verhalen op de verantwoordelijke partij(en).

Dat zeggen burgemeester en wethouders in antwoord op schriftelijke vragen van D66. De stichting die het zwembad exploiteert, huurt het van de gemeente. Als het zwembad dicht moet om de gebreken te herstellen, loopt de exploitant geld mis. Hoeveel dat is, weet het college nog niet, zegt het college. Die schade zal vergoed moeten worden. Wat het college betreft, komt dat geld niet uit de pot gemeenschapsgeld. ,,Wat ons betreft kost dit hele verhaal ons niets. Maar als het ons wat kost, moet dat zo weinig mogelijk zijn’’, zegt wethouder Kees Visser van financiën.

Het zwembad is vijf jaar geleden opgeleverd. Daarna zijn allerlei gebreken geconstateerd, waaronder scheuren in het beton en loslatende tegels. De bouwcombinatie Van der Wal/Tuin uit Den Helder is door de gemeente aansprakelijk gesteld. Die bouwers vragen zich af waarom, omdat de gemeente eerder zwart op wit zou hebben gezegd dat hen geen blaam treft.

Lees ook: Nu al grote renovatie nodig voor zwembad Heersdiep

De gemeente onderzoekt of ook andere bij de bouw betrokken partijen aansprakelijk kunnen worden gesteld. De constructeur, de firma Krabbendam-Boerkoel uit Zeist, is enkele jaren geleden failliet verklaard. De gemeente zou nog een claim kunnen neerleggen bij de firma Olco. Dat bedrijf was door de gemeente ingehuurd om toezicht te houden op de bouw. Met de exploitant van het Heersdiep wordt geïnventariseerd wat er allemaal mis is met het zwembad. Dat wordt de basis voor het gesprek met de bouwers.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.