Telstar-fans boos over risicomaatregel bij kraker tegen Graafschap

Telstar-fans boos over risicomaatregel bij kraker tegen Graafschap
Bij De Graafschap-Telstar moeten fans uit Velsen straks een buscombi hebben, anders komen zij het stadion niet in.
© archieffoto
Velsen-Zuid

Fans van Telstar zijn boos, omdat zij de uitwedstrijd in de play-offs tegen De Graafschap - zondag 13 mei - alleen met een verplichte buscombi kunnen bezoeken. Maar burgemeester Mark Boumans van Doetinchem is vooralsnog niet van plan die risicomaatregel terug te draaien.

,,Als Telstar naar je stad komt, zou je de rode loper uit moeten leggen’’, reageert een verontwaardigde supporter op Twitter. Niet alleen de fans zijn kwaad.

Ook voetbalclub Telstar baalt van Boumans’ beslissing, laat woordvoerder Dennis Bliek weten. ,,We hebben gestreden voor vrij vervoer. Mét De Graafschap’’, benadrukt Bliek. Volgens de zegsman zijn de onderlinge verhoudingen tussen supporters van Telstar en De Graafschap goed en is er zeker geen sprake van haat en nijd.

De Graafschap heeft de gemeente Doetinchem ook gevraagd om een heroverweging. Maar na nieuw overleg met de politie is de situatie ongewijzigd. De politie acht een verstoring van de openbare orde ’realistisch’.

De ervaring zou leren dat wedstrijden in de play-offs meer spanningen met zich meebrengen, omdat de belangen voor deelnemende clubs en supporters groter zijn dan in de reguliere competitie.

De gemeente Doetinchem verwacht ook dat er beduidend meer Telstar-fans naar stadion De Vijverberg komen dan bij de eerder daar gespeelde wedstrijd tussen de twee clubs.

Kaarten

De thuiswedstrijd van Telstar tegen De Graafschap - donderdag 10 mei - is overigens nog niet uitverkocht.

,,De West- en Oosttribune zijn vol en ik verwacht dat we ook alle kaarten voor het uitvak verkopen’’, zegt Dennis Bliek. ,,Maar voor de extra gebouwde Noordtribune, met in totaal 1200 plaatsen, zijn er nog zo’n 700 kaarten beschikbaar.’’

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Lees hier de digitale editieVolg ons