Muziekkoepels bieden Zaans talent podium aan

Zaanse muziekkoepels bieden talent een podium, zoals hier in het Wilhelminapark.© Foto Zaanse juweeltjes

Ron Amesz
Zaanstad

Met ’Zaanse juweeltjes’ begint op 27 mei een talentenjacht op de podia van vier muziekkoepels. Muzikanten, zangers (zowel solo als koren) en dansers kunnen zich aanmelden voor een van de vier voorrondes.

Als afscheidscadeau van Fluxusdirecteur Harrie Swinkels is een fonds ’Winkel van Swinkels’ in het leven geroepen, speciaal voor laagdrempelige activiteiten op het gebied van cultuur en talentontwikkeling. Een van de initiatieven is nu ’Zaanse juweeltjes’, meldt organisator Harold Bakker van het Wilhelminapark in Wormerveer.

Agathepark (Krommenie), Wilhelminapark (Wormerveer) en Koogerpark (Koog aan de Zaan) hebben alle drie een fraaie muziekkoepel. Ook op de Gedempte Gracht in Zaandam staat zo’n podium. Ze vormen eind mei en enkele zondagen in juni en juli het toneel voor de talentenjacht. Als finaleprijs is er een optreden van de drie winnaars in een van de Zaanse theaters.

Elke voorronde kent acht of negen deelnemers, waarvan de nummers een en twee worden geplaatst voor de finale. Een deskundige jury (onder anderen danseres Lies Schuring en zangeres Jeannine La Rose) beoordeelt de artiesten. Harold Bakker heeft inmiddels al een aardig aantal kandidaten en er zijn diverse aanschrijvingen naar artiesten, maar er is nog plaats voor Zaanse talenten.

Voorrondes op 27 mei, 3 en 17 juni, 1 juli en finale op 15 juli, aanvang 14.00 uur. De finale is in het Wilhelminapark. Aanmelden via zaansejuweeltjes@gmail.com. Meer informatie op de Facebookpagina Zaanse juweeltjes. Deelname en toegang gratis.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.