Rugbyclub Cas RC veilt litho’s van Dalí

Salvador Dali.

Salvador Dali.© Archieffoto GPD

1 / 3
Koen van Eijk
Castricum

Bij een veiling georganiseerd door de Castricumse rugbyclub Cas RC komen twee litho’s van de Spaanse kunstenaar Salvador Dalí onder de hamer.

Een niet bekend gemaakte ’rugbyvriend’ heeft de kunstwerken tegen kostprijs van 1200 euro per stuk ter beschikking gesteld aan de Castricumse club. Elke euro daarboven is voor Cas RC, die met de opbrengst van de veiling het clubcomplex wil verduurzamen. Mochten de litho’s op 14 april niet verkocht worden, dan neemt de eigenaar ze terug voor dezelfde kostprijs.

Salvador Dalí maakte de twee surrealistische afbeeldingen voor een kookboek dat hij maakte in 1973. Wie een litho koopt op de veiling krijgt dit kookboek erbij. Dat is een kunstwerk op zich, vol bizarre gerechten en foto’s van extravagante diners die Dalí en zijn vouw Gala thuis organiseerden. Van de lithografieën zijn er 250 gedrukt, weet Debbie Winterberg, die de veiling namens Cas RC op touw heeft gezet.

,,De litho’s vallen een beetje buiten de andere kavels die veelal met rugby te maken hebben. Misschien komt hier een ander publiek op af.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.