DigiBar viert na 1700 bezoekers lustrum

Ton Stam (links) in de DigiBar.

Michiel Snik
Schagen

Bij de verhuizing van de bibliotheek van het Regioplein naar het oude stadhuis van Schagen bedacht men dat er meer activiteiten dan alleen boeken uitlenen konden plaatsvinden. Zo is de DigiBar ontstaan en op dinsdag 8 mei bestaat deze vijf jaar.

In de afgelopen vijf jaar zijn er volgens initiatiefnemer Ton Stam ruim 1700 mensen langs geweest met de meest uiteenlopende vragen. ,,Zo zijn er vragen over de werking van een smartphone, iPad, tablet, laptop of e-reader, maar ook over internet, e-mail, wifi, foto’s op tablets krijgen wij wekelijks vragen’’, zegt Stam. ,,De DigiBar kost overigens niets, wij helpen mensen gratis.’’

Als de vraag op de wekelijkse bijeenkomst niet meteen beantwoord kan worden, zoekt Stam, of een van de andere vrijwilligers, het thuis uit en krijgt de bezoeker een week later alsnog uitleg.

Komende dinsdag wordt het eerste lustrum feestelijke gevierd. Belangstellenden krijgen koffie en thee met wat lekkers. De DigiBar is, net als alle andere dinsdagen, van 10 tot 12 uur geopend en zit in de cultuurhoek van de bibliotheek in Markt18 in Schagen.

Meer info www.digibar.nl

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.