Tieners niet langer verdacht van mishandeling bezoeker Dorpsfeest Santpoort

Carlo Nijveen
Santpoort-Noord

De twee tieners die dinsdag voor de mishandeling van een bezoeker van Dorpsfeest Santpoort werden opgepakt, zijn weer op vrije voeten. De 18-jarige inwoner van Velsen-Zuid en de 19-jarige Spaarndammer worden niet langer gezien als verdachten in deze zaak. Dat heeft een politiewoordvoerder woensdag desgevraagd laten weten.

In IJmuider Courant stond woensdag dat de arrestanten de bezoeker van het Dorpsfeest na afloop van het evenement bij het fietserstunneltje op de Santpoort-Noordse Slaperdijk te lijf gingen.

Dat klopt niet.

De politie heeft nog geen zicht op nieuwe verdachten van de mishandeling, die zich afspeelde in het fietserstunneltje op de Slaperdijk in Santpoort-Noord.

Zij doet nog onderzoek. Het slachtoffer, een 21-jarige Haarlemmer, raakte ernstig gewond. Hoe de jongeman eraan toe is, is onduidelijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Oproep

De Velsense burgemeester Frank Dales reageerde geschokt en bestempelde de mishandeling als ’zinloos geweld’. De politie, beveiligingsmedewerkers en andere betrokkenen doen er alles aan om incidenten te voorkomen, aldus Dales.

Maar ook bezoekers kunnen iets doen, stelt de burgemeester. Hij heeft dorpsfeestgangers opgeroepen om met mate te drinken, op elkaar te letten en bij dreigende problemen direct de politie of beveiligers te waarschuwen.

Mede-organisator Bas Kuntz van Dorpsfeest Santpoort noemde de mishandeling op de Slaperdijk en een eerder incident op de Hagelingerweg ’heel vervelend’.

Lees ook: IJmuidenaar aangehouden voor mishandeling op Dorpsfeest Santpoort

,,Wij betreuren ten zeerste wat er is gebeurd. Ook al hebben beide mishandelingen zich buiten het evenemententerrein afgespeeld. We letten hier goed op. Maar op een gegeven moment laten we de mensen los. En dan kan het dus misgaan. We zien deze twee incidenten gebeuren in een tijd waarin Dorpsfeest Santpoort juist ongedwongener wordt. De sfeer is perfect. Maar dergelijke randincidenten drukken toch een negatief stempel op het feest. Heel erg jammer’’, aldus Kuntz.

Drie bezoekers van Dorpsfeest Santpoort die zich tijdens het evenement hebben misdragen, hangt een lang gebiedsverbod boven het hoofd. Zij mogen in elk geval niet meer op het feestterrein komen. Als ze die terreinontzegging aan hun laars lappen en zich daar toch laten zien, dan zijn zij de komende dertien maanden niet meer welkom in (dit deel van) Santpoort-Noord.

De gemeente Velsen ziet voorlopig geen aanleiding om extra veiligheidsmaatregelen te nemen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.