RKAV Volendam grijpt naast periodetitel

RKAV Volendam grijpt naast periodetitel
© Foto ANP
Hoorn

RKAV Volendam is er donderdagavond niet in geslaagd om de tweede periodetitel te winnen. Op het veld van Hollandia in Hoorn verloor de zondagtak van de club met 0-1 van VVW.

Het midweekse duel op neutraal terrein was nodig omdat de derdeklassers na negen duels om de periode met exact gelijke cijfers bovenaan eindigden. De formatie van trainer Berry Smit leek de beste papieren te hebben om deze alsnog te pakken gezien de twee nederlagen die het de Wervershovers dit seizoen al bezorgde. Tot een derde zege kwam het niet en daar viel weinig op af te dingen. Via spits Nick Water stichtte Volendam weliswaar een aantal keer gevaar, maar de beste kansen waren voor VVW. Uiteindelijk was het Joris Schouten die voor die ploeg de enige treffer van de avond maakte.

Een man overboord is er nog niet voor de oranjehemden aangezien het nog volop meedoet in de strijd om de titel. Wel kan hetzelfde gezegd worden van de huidige koploper Beemster, VVW, Grasshoppers en ook Hercules Zaandam. Met nog twee speelronden voor de boeg staan zij allemaal binnen drie punten van elkaar. Juist vanwege die minieme verschillen was het ticket voor de nacompetitie welkom geweest voor Smit en co. Het gevaar dat zij het seizoen met lege handen afsluiten ligt immers net zo goed op de loer als de kans op een prijs.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Lees hier de digitale editieVolg ons