Gewonde bij verwoestende brand restaurant De Klok in Egmond aan Zee [video]

Internetredactie
EGMOND AAN ZEE

Bij restaurant De Klok aan de Smidstraat in Egmond aan Zee heeft donderdag een grote uitslaande brand gewoed. Omdat het vuur moeilijk te bestrijden was, werd het pand met behulp van een kraan deels gesloopt.

Op het moment dat de brand uitbrak, waren meerdere mensen aanwezig. Twee personeelsleden raakten gewond. Een van hen is met brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis, een ander kon ter plekke worden behandeld aan schaaf en snijwonden. Tijdens de bluswerkzaamheden ontplofte een gasfles. Daarbij raakte niemand gewond.

De brandweer ging met meerdere eenheden ter plekke om de brand te blussen. Om beter bij het vuur te kunnen, werd het pand gedeeltelijk gesloopt met behulp van een kraan. Ook wordt de hulp ingeschakeld van de KNMR voor extra bluswater uit zee. Omstreeks 21:15 uur werd na urenlang blussen het sein ’brand meester’ gegeven.

© Foto: DNP.NU

Naastgelegen woningen werden uit voorzorg ontruimd. De mensen die niet naar hun woning konden, werden opgevangen. Locoburgemeester Koster en Houtenbos waren aanwezig op de opvanglocatie.

De brandweer probeerde met man en macht te voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen woningen. Voor zover bekend met succes.

De brand zorgde voor veel rookontwikkeling. Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord adviseerde omwonenden ramen en deuren gesloten te houden. Omstanders moesten uit de rook blijven.

Over de oorzaak van de brand kon gisteravond nog weinig gezegd worden door woordvoerster Carla Nijsten van de Veiligheidsregio. ,,Daarover doen verschilende verhalen de ronde.‘’

Video & foto’s: DNP.NU

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.